ГоловнаПолітика

Коломойський створює батальйон спецпризначення для захисту від диверсантів

Команда губернатора профінансує потреби батальйону

Коломойський створює батальйон спецпризначення для захисту від диверсантів
Игорь Коломойский
Фото: finzah.com.ua

Дніпропетровська обладміністрація, яку очолює Ігор Коломойський, починає формування батальйону спеціального призначення "Дніпро" з місцевих жителів.

Про це повідомив заступник голови Дніпропетровської ОДА Геннадій Корбан, інформує "Укрінформ".

"У Дніпропетровську ми починаємо формування батальйону спеціального призначення "Дніпро". Це елітний батальйон, який сформується з жителів Дніпропетровської області. Тут не буде жодних політичних організацій, особовий склад комплектуватиметься виключно з числа патріотів України та Дніпропетровщини", - сказав Корбан.

За його словами, на службу в батальйон будуть зараховані добровольці з бойовим досвідом і практикою служби в Збройних силах і правоохоронних органах. Командирами призначать досвідчених офіцерів-"афганців".

Корбан нагадав, що рішенням міністра внутрішніх справ Арсена Авакова створена нормативна база для формування частин самооборони жителів східних і південних областей України для протидії диверсійним атакам і нападам невідомих озброєних угруповань без розпізнавальних знаків.

Заступник голови ОДА проінформував, що озброєння батальйону буде забезпечено зі складів МВС та Міноборони України. Операції плануватимуться й проводитимуться у взаємодії з державними органами. Особистий контроль над діями батальйону спеціального призначення "Дніпро" здійснюватиме голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський. Команда голови ОДА також дофінансує потреби батальйону, часткове фінансування виділить МВС.

"Наша мета - гарантувати правопорядок і безпеку громадян України, яким загрожує діяльність невідомих диверсійних груп і незаконних озброєних формувань на території Дніпропетровської області, а також на територіях сусідніх Харківської, Донецької, Луганської та Запорізької областей", - підкреслив Корбан.

При цьому він попередив "зелених чоловічків", що на Дніпропетровщині зібралася команда не з боязких, і у разі спроби захоплення підрозділів СБУ та МВС по загарбниках буде відкрито вогонь на ураження. "Всі, хто захоче влаштувати війну в області, повинні знати, що Дніпропетровськ стане для них другим Сталінградом, тільки в цій битві виграє український народ", - підкреслив заступник голови ОДА.

Нагадаємо, напередодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прийняв рішення про створення регіональних спецпідрозділів, які складатимуться з патріотів України. За його словами, нова структура - це відповідь диверсантам, "зеленим чоловічкам" та іншим бандформуванням, завдання яких - атакувати державність і цілісність України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram