ГоловнаПолітика

Янукович, Пшонка і Захарченко зібралися в Ростові, щоб висловити стурбованість долею України

Трійця дуже переживає за країну

Тепер із Ростова-на-Дону глаголить не тільки екс-президент Віктор Янукович, а й екс-генпрокурор Віктор Пшонка та екс-міністр МВС Віталій Захарченко.

"Народ України ніколи не сприйме диктат, надто диктат націоналістів", - заявив Віктор Янукович, коментуючи ситуацію, що склалася на сході України.

Як повідомляє

korrespondent.net, Янукович вважає, що Україна однією ногою вже вступила у громадянську війну, і просить військовослужбовців не виконувати "злочинні накази" нинішнього керівництва країни, не стріляти в український народ.

"Вам цього не пробачать", - заявив Віктор Янукович, звертаючись до силовиків. Він вважає, що для України "важливі не якнайшвидші вибори, а діалог". "США несуть свою частку відповідальності за розв'язування в Україні громадянської війни, вони грубо втручаються в події, вказують, що робити", - зазначив Янукович.

Українські силовики ухвалили рішення про спецоперацію на сході України після зустрічі з директором ЦРУ, заявив Янукович. За його словами, США безпосередньо причетні до подій в Україні, вони діяли через свої дипломатичні можливості, а також спецслужби.

"Директор ЦРУ Бреннан фактично санкціонував застосування зброю і спровокував кровопролиття в Україні", - сказав Віктор Янукович.

"Країна невблаганно рухається до банкрутства", - зазначив він.

Віталій Захарченко і собі заявив, що на кордоні України і РФ очікуються військові провокації. Провокації влаштовуватиме українська сторона, упевнений екс-міністр. Також він зазначив, що лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко негласно керує Україною. "Сьогодні на засіданні РНБО була Юлія Тимошенко, яка взагалі не є членом уряду", - заявив Захарченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram