ГоловнаПолітика

Кучма не бачить кандидата в президенти, який об'єднав би Україну

Так чи інакше, а переможе "помаранчевий"

Кучма не бачить кандидата в президенти, який об'єднав би Україну
Фото: batkivshchyna.com.ua

Другий президент України Леонід Кучма в бесіді з "Радіо Свобода" сказав, що не бачить об'єднавчої фігури серед кандидатів у президенти.

"На жаль, я не бачу того кандидата, який має відповідний рейтинг, аби він об'єднав Україну. Бо вони належать до "помаранчевої" влади, якщо говорити по-простому. Вони сьогодні не мають довіри Півдня і Сходу - це найстрашніше.

Майбутня влада і уряд повинні складатися з усіх регіонів, тоді вони можуть про щось домовлятися. А якщо буде тільки половина України, то такими й інші всі дії будуть.

У мене немає райдужних настроїв щодо того, що прийде нова влада і щось таке зробить кардинальне, що допоможе розв'язати всі ті проблеми. Хоча мені подобаються дії прем'єр-міністра нашого Яценюка, він усе-таки намагається на рівні регіонів донести політику, яку думає робити уряд.

...Коли немає нормальної зміни політичної еліти, а люстрація, яку багато хто порівнює з кастрацією, знищимо все дощенту, а потім... Ленін, прийшовши до влади в тій ситуації, залишав старі кадри і в армії, і в банківській системі, і у фінансовій системі, тому що він прекрасно розумів, що без фахівців нічого не можна побудувати. Тож кадри треба цінувати. А тих, хто проштрафився, будь ласка, от тих треба на смітник", - резюмував Кучма. Нагадаємо, що вибори президента України мають відбутися 25 травня. За останніми даними соцопитувань, з великим відривом лідирував Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram