ГоловнаПолітика

Крим краде українську воду, - Сенченко

Влада півострова заборгувала 1,5 млн гривень

Крим краде українську воду, - Сенченко
Андрей Сенченко
Фото: Макс Левин

Самопроголошена кримська влада не намагається врегулювати з Україною питання водопостачання.

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив в.о. заступника голови Адміністрації президента, народний депутат з фракції "Батьківщина" Андрій Сенченко.

За його словами, зараз Крим, замість того щоб укласти відповідну угоду і розрахуватися з боргами за перекачування води (близько 1,5 млн гривень), несанкціоновано забирає воду.

"Що відбувається зараз. Вода дійшла до першої насосної станції, там її крадуть відвідними каналами, які на самій півночі Криму. Вже на сьогодній день більше ніж на мільйон гривень просто безкоштовно забрали води, при тому, що збитки нестиме "Укрводгосп ", - сказав Сенченко.

За його словами, небажання врегулювати питання з водопостачанням може мати тяжкі наслідки передусім для сільського господарства півострова.

"Мені зараз телефонують з півночі Криму багато людей і кажуть:" У нас урожай горить! "Ми говоримо: так, питань немає, але з Криму ніхто не приїжджає на укладення угоди. Це ми не говоримо зараз про окупацію. Угоду щорічно кримські структури укладали з українськими, тому що там є нюанси: витрати і так далі. Ніхто не приїжджає", - зазначив Сенченко.

Він також скептично оцінив заяву російського прем'єра Дмитра Медведєва щодо будівництва в Криму заводу з опріснення води.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram