ГоловнаПолітика

ГПУ просить суд повернути державі землі "Межигір'я-2"

Генпрокуратура пред'явила до госпсуду чотири позови

ГПУ просить суд повернути державі землі "Межигір'я-2"
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура України пред'явила до господарського суду м. Києва чотири позови щодо скасування рішень Київської міської ради, якими виділено понад 386 га. На цих ділянках, зокрема, розташовується так звана "резиденція" Межигір'я-2".

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Перевірками встановлено, що для незаконного заволодіння землею територіальної громади м. Києва були створені кооперативи, які можуть отримати землю для житлового будівництва безоплатно.

"Проте, ці юридичні особи не були житловими кооперативами з точки зору закону, а отже, не мали права на безкоштовне отримання землі. Крім того, частина ділянок розташована в межах зони ландшафту Національного музею архітектури та побуту України і в межах об'єкта природно-заповідного фонду - ландшафтного заповідника "Острів Жуків". Забудова цих земель суперечить законодавству і вкрай негативно вплине на ландшафт історичної місцевості.Будівництво житлових будинків на території заповідника призведе до його фактичного знищення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Київської області, після перевірки законності передачі в оренду та подальшого викупу товариством ТОВ "Танталіт" та колишнім президентом України Віктором Януковичем земельних ділянок у межах Новопетрівської сільської ради Вишгородського району Київської області (резиденція "Межигір'я"), виявила порушення в цих угодах, землю належить повернути державі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram