ГоловнаПолітика

ПАРЄ може анулювати повноваження РФ, якщо Росія не відмовиться від Криму

За цю поправку проголосував 101 делегат

ПАРЄ може анулювати повноваження РФ, якщо Росія не відмовиться від Криму
Фото: www.svobodanews.ru

Парламентська асамблея Ради Європи зберегла за собою право анулювати повноваження делегації РФ, якщо та не відмовиться від анексії Криму, сказано в поправці, яку внесли в текст резолюції щодо повноважень російської делегації. Асамблея схвалила документ 10 квітня Страсбурзі.

"Асамблея зберігає за собою право анулювати повноваження російської делегації, якщо РФ не піде на деескалацію конфлікту і не відмовиться від анексії Криму", - сказано в поправці. За цю поправку проголосував 101 делегат, 60 були проти, отже її внесли в текст документа, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відповідно до резолюції ПАРЄ, російську делегацію до кінця цього року позбавляють права слова. Крім того, встановлюють інші санкції: вона не зможе брати участь у роботі керівних органів і спостерігати за виборами в рамках місій.

Раніше під час дискусії доповідач з питання повноважень Штефан Шеннах підтвердив, що в січні наступного року може бути прийнято рішення про продовження санкцій проти російської делегації. У відповідь на посилення первинного варіанта резолюції делегація РФ заявила, що достроково покидає сесію Асамблеї і залишає за собою право розглянути питання про свою подальшу участь у діяльності цієї організації.

Як повідомив на прес-конференції керівник російської делегації Олексій Пушков, питання про доцільність участі в роботі ПАРЄ делегація ухвалюватиме без зайвого поспіху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram