ГоловнаПолітика

Керрі обговорив майбутню зустріч з Лавровим і Яценюком

Розмови проводилися окремо

Керрі обговорив майбутню зустріч з Лавровим і Яценюком
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Джон Керрі зв'язався по телефону з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим і главою уряду України Арсенієм Яценюком.

Про це повідомила під час прес-брифінгу представник Державного департаменту США Джен Псакі, повідомляє "Укрінформ".

"У розмові з Лавровим держсекретар висловив свою стурбованість у зв'язку зі збільшенням напруженості на Сході України. Сторони обговорили перспективи зустрічі наступного тижня, яку високий представник Кетрін Ештон анонсувала напередодні", - зазначила Псакі.

Вона також поінформувала, що держсекретар цього самого дня розмовляв з прем'єр-міністром Яценюком, високо оцінив його роботу і висловив підтримку в продовженні зусиль над врегулюванням кризи в Україні.

"Вони говорили про зусилля, які зараз продовжує докладати український уряд, спрямовані на приведення до миру ситуації на Сході України. Сторони також обговорили перспективи майбутньої зустрічі", - повідомила прес-секретар Держдепартаменту США.

Вона нагадала, що йдеться про зустріч у "форматі чотирьох" - між представниками США, Росії, України та Європейського Союзу.

"Ми думаємо, що дипломатія і можливість зустрічі за столом переговорів - це дуже важливий компонент наших зусиль у цьому напрямку", - зазначила Псакі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram