ГоловнаПолітика

Росія не переглядатиме свою політику після резолюції ПАРЄ щодо України

Росія не змінила своєї позиції і не збирається виходити з ПАРЄ

Росія не переглядатиме свою політику після резолюції ПАРЄ щодо України
Фото: newportal.com.ua

Ухвалена Парламентською асамблеєю Ради Європи резолюція з приводу ситуації в Україні "не означає, що Росія збирається терміново переглядати свою зовнішню політику і свої принципи".

Таку думку висловив голова російської делегації в ПАРЄ, голова Комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"У цій організації було багато резолюцій, і давайте не будемо перебільшувати їхнє значення. Те, що нас до чогось закликали і прийняли якусь резолюцію, абсолютно не означає, що ми збираємося зараз терміново переглядати нашу зовнішню політику, наші принципи", - зазначив він.

За словами Пушкова, якщо більшість ПАРЄ вважає, що Росія не сумісна із принципами Ради Європи, "спочатку нехай подивляться, наскільки вони сумісні самі".

Пушков наголосив, що РФ "готова бути в ПАРЄ за умов, коли наші колеги готові до діалогу".

Водночас він додав, що Росія не змінила свою позицію і не збирається виходити з ПАРЄ. Але якщо більшість асамблеї ухвалить таке рішення, то вона підготує свою відповідь на це.

Нагадаємо, 9 квітня ПАРЄ ухвалила резолюцію із засудженням анексією Росією Криму та критикою російських пропозицій про федералізацію України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram