ГоловнаПолітика

Путін загрожує Європі поверненням "пекла" ХХ століття, - Сікорський

Міністр нагадав, що Захід готує третій пакет санкцій

Путін загрожує Європі поверненням "пекла" ХХ століття, - Сікорський
Радослав Сикорский
Фото: EPA/UPG

Росія фінансує диверсійну діяльність в Україні і загрожує всій Європі поверненням в "пекло ХХ століття".

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю американському телеканалу СNN, повідомляє УНІАН.

"Сильніша країна спочатку займає частину слабшої, а згодом фінансує диверсійну діяльність, пояснюючи це етнічними проблемами, яких не існує", - сказав Сікорський.

При цьому він наголосив, що в Криму та східній частині України ніколи не існувало ніяких етнічних проблем, люди спокійно розмовляли російською мовою і дивилися російські телеканали.

Загалом, на думку Сікорського, президент Володимир Путін своїми діями в Україні загрожує Європі поверненням "пекла" ХХ століття, яке виникло через бажання декотрих держав змінювати свої кордони нібито для захисту інтересів національних меншин.

Зокрема міністр наголосив, що "добре знає історію".

"Це абсолютно неприйнятно, тому що в Європі немає жодної країни, на території якої не жили б національні меншини. Якщо почнемо змінювати межі, пояснюючи це бажанням їх захистити, то повернемося до пекла XX століття", - сказав Сікорський.

За його словами, "власне тому всі відчувають загрозу через те, що недавно зробив президент Путін".

Також міністр нагадав, що західний світ готує третій пакет санкцій, якщо Росія таки наважиться на подальшу військову агресію проти України.

Нагадаємо, держсекретар США Джон Керрі заявив, що США має інформацію про причетність російських спецслужб до сепаратистських бунтів на сході України.

Також Керрі заявив, що США вже розробляють нові санкції проти ключових секторів російської економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram