ГоловнаПолітика

Кримчани до 18 квітня мають визначитися з громадянством

Прийом заяв від бажаючих залишити громадянство України проходить у Сімферополі та Севастополі

Кримчани до 18 квітня мають визначитися з громадянством
Фото: aoss.org.ua

Термін прийому заяв від жителів Криму, бажаючих залишити громадянство України, закінчується 17 квітня.  

Про це у вівторок, 8 квітня, повідомив начальник управління з організації паспортної роботи Федеральної міграційної служби Російської Федерації Федір Карповець.

"Закон визначив так - вони повинні до 18 квітня виявити бажання", - заявив Карповець, повідомляє РБК-Україна.

Він пояснив, що прийом заяв від бажаючих залишити громадянство України проходить у Сімферополі та Севастополі. "Ми виділили фахівців і ще відкриємо два пункти в Білогірську та Бахчисараї. Чотирьох точок цілком достатньо", - сказав він.

За його словами, в разі потреби фахівці ФМС організують виїзні прийоми заяв в інших районах Криму. "Сьогодні тримати фахівців всюди, коли немає в цьому великої необхідності, ми вважаємо неприпустимим", - зазначив представник ФМС.

Раніше Карповець заявляв про те, що всі жителі Криму, які проживають на території республіки і виявили бажання отримати російське громадянство, можуть отримати паспорт громадянина Росії, навіть не маючи кримської прописки.

Нагадаємо, вже більше 145 тис. кримчан подали документи на оформлення російського паспорта, оформлено близько 80 тис. паспортів. При цьому від отримання російського паспорта офіційно відмовилися 16 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram