ГоловнаПолітика

Турчинов: озброєних сепаратистів очікують антитерористичні заходи

За словами в.о. президента, вороги України намагаються розіграти кримський сценарій

Турчинов: озброєних сепаратистів очікують антитерористичні заходи
Фото: http://iportal.rada.gov.ua/

В.о. президента України Олександр Турчинов повідомив, що проти сепаратистів із зброєю в східних областях застосують антитерористичні заходи.

Про це він сказав у зверненні до українців.

За його словами, 6 квітня розпочалася друга хвиля спецоперації Російської Федерації проти України, мета якої - дестабілізувати ситуацію в державі, скинути українську владу, зірвати вибори і розірвати держави на шматки.

"Сепаратистські угруповання, координовані російськими спецслужбами, захопили будівлю обласної державної адміністрації в Харкові, приміщення обласної державної адміністрації та Служби безпеки України в Донецьку, а також приміщення Служби безпеки України в Луганську. І що особливо небезпечно, взяли до рук зброю

Усе це відбувається на тлі присутності російських військ біля нашого кордону", - зазначив Турчинов.

За його словами, вороги України намагаються розіграти кримський сценарій, але влада не допустить цього.

"Сьогодні вночі створено Антикризовий штаб. А проти тих, хто взяв у руки зброю, проводитимуть антитерористичні заходи. Посилено захист східних кордонів нашої країни. Зважаючи на пасивну поведінку деяких структур місцевих правоохоронних органів, вони будуть доукомплектовані за рахунок підрозділів з інших регіонів", - зазначив в.о. президента.

Він також нагадав, що для координації діяльності силових структур у Харків спрямовано міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, в Донецьк - першого віце-прем'єр-міністра Віталія Ярему, в Луганськ - секретаря РНБО Андрія Парубія та голову СБУ Валентина Наливайченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram