ГоловнаПолітика

Яценюк: У східних областях реалізують план Путіна зі вторгнення в Україну

Прем'єр закликав жителів Сходу зберегти цілісність України

Яценюк: У східних областях реалізують план Путіна зі вторгнення в Україну
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що на сході країни реалізують план дестабілізації ситуації.

Про це він заявив, відкриваючи засідання Кабміну, повідомляє "Інтерфакс".

"Я хотів би звернутися передусім до всіх жителів східних областей України. Усім абсолютно зрозуміло, що йде реалізація антиукраїнського, антидонецького, антилуганського й антихарківського плану. Плану дестабілізації ситуації, плану того, щоб іноземні війська перетнули кордон і захоплювали територію країни, чого ми не приймаємо", - сказав він.

Яценюк висловив упевненість, що жителі цих регіонів хотіли б жити в єдиній країні.

"Будь-які інші заклики до федералізації є спробою знищення української державності і сценарієм, який написаний РФ, мета якого - розчленування і знищення України. І перетворення частини України в територію рабства під диктатом РФ. Цього не буде", - запевнив прем'єр.

Він переконаний, що Україна сама спроможна розібратися, як змінювати свою Конституцію і які повноваження віддавати регіонам. Прем'єр закликав жителів Сходу країни виявити відповідальність і зробити все, щоб зберегти цілісність України.

Раніше прем'єр заявив, що влада розробила план дій у зв'язку зі спробами дестабілізувати ситуацію на сході України. У зв'язку із цим перший віце-прем'єр України Віталій Ярема вирушив у Донецьк, міністр внутрішніх справ Арсеній Аваков перебуває в Харкові, Андрій Парубій з Валентином Наливайченком вилітають у Луганськ.

Нагадаємо, сепаратисти захопили будівлі Донецької та Харківської обласних держадміністрацій, управління СБУ в Донецькій і Луганській областях. У понеділок вранці міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що будівлю Харківської ОДА звільнено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram