ГоловнаПолітика

НАТО введе війська в Україну у разі вторгнення РФ на схід країни, - президент Чехії

Земан готовий підтримати найсуворіші санкції проти Росії

НАТО введе війська в Україну у разі вторгнення РФ на схід країни, - президент Чехії
Милош Земан
Фото: http://kenyadailyeye.jibostudios.com

Західні країни мають зробити серйозні дії, аж до відправлення військ НАТО, в тому випадку, якщо Росія спробує захопити нові території України.

Про це заявив президент Чехії Мілош Земан, повідомляють чеські ЗМІ.

"У той момент, коли Росія вирішить розширити свою територію за рахунок східних земель України, необхідно буде переходити від слів до справи. У цьому випадку я виступатиму не тільки за найсуворіші санкції з боку ЄС, а й за бойову готовність з боку НАТО, зокрема, можливо, за введення сил альянсу на територію України", - сказав Мілош, повідомляє РБК-Україна.

Президент Чехії додав, що захоплення східних областей України є для нього неприйнятним.

"Я ніякий не бойовий яструб, але спроба захоплення східних територій України - це для мене та риса, яку не можна переступати. Але якщо вона буде перейдена, я з мирного голуба перетворюся на людину, що закликає до найсуворіших санкцій", - підкреслив він.

Водночас, президент визнав, що Євросоюз буде змушений змиритися з входженням Криму до складу Росії, оскільки "в найближчому майбутньому його не повернуть Україні, незважаючи на всі декларації".

Земан зазначив, що він не проти федералізації України та привів як приклади федеральних держав США, Німеччину, Швейцарію.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Парламентська асамблея НАТО припиняє співпрацю з парламентом Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram