ГоловнаПолітика

Аваков: Путін і Янукович оплатили черговий виток сепаратистських заворушень

Міністр обіцяє жорстоко карати призвідників

Аваков: Путін і Янукович оплатили черговий виток сепаратистських заворушень
Фото: Макс Левин

Президент Росії Володимир Путін і Віктор Янукович замовили і оплатили черговий виток сепаратистських заворушень на сході країни - Луганськ, Донецьк, Харків.

Так ситуацію в східних областях України прокоментував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook.

"Людей зібрали небагато, але агресивність зашкалює. У Донецьку в натовп штурмувальників будівлі завели багато дітей і жінок. Провокують перехід конфлікту в кров і жертви. Відповім і сепаратистам і тим гарячим головам, хто вимагає БУДЬ ЯКОЮ-ЦІНОЮ припинити заворушення. Ситуація повертатиметься під контроль БЕЗ КРОВІ. Така команда правоохоронцям - це правда. Але правда і в тому, що терпіти свавілля провокаторів пацифістськи ніхто не буде. Призвідників і підбурювачів відповідальність наздожене", - написав, зокрема, міністр.

"МВС не стрілятиме в людей - на купку проплачених провокаторів - серед протестувальників багато ошуканих, багато прийшли за гроші", - додав він.

При це Аваков зазначив, що до всіх, хто здійснює напад на державні будівлі, правоохоронців і цивільних, застосують жорсткий підхід.

Нагадаємо, сьогодні в трьох областях східної України активізувалися сепаратисти: у Харкові вони влаштували бійку з євромайданівцями, в Донецьку - захопили будівлю ОДА з вимогою провести референдум щодо федералізації країни, в Луганську - захопили будівлю СБУ, вимагаючи звільнити самозваного губернатора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram