ГоловнаПолітика

Події в Україні негативно позначаться на стабільності в Росії, - аналіз

Дії Путіна можуть дестабілізувати політичну ситуацію, вважають експерти

Події в Україні негативно позначаться на стабільності в Росії, - аналіз
Фото: EPA/UPG

Наслідки подій в Україні негативно позначаться на російській економіці.

До такого висновку прийшла міжнародна консалтингова фірма Oxford Analytica, що здійснює стратегічний аналіз світових подій, передає Радіо Свобода.

Згідно з результатами доповіді, напружена ситуація в Україні прискорює або збільшує наявні негативні тенденції в російській економіці. Наприклад, фахівці прогнозують зниження росту ВВП Росії та збільшення відтоку капіталу через погіршення відносин Москви зі США та з Європою, а також через побоювання можливих санкцій. За подальших несприятливих умов для торгівлі та зниження державних витрат, хоча і з низькою ймовірністю, з'являється ризик політичної нестабільності в Росії.

Щодо фінансової сфери, то автори доповіді вважають, що криза в Україні не зумовить погіршення відносин світового ринку з ринками, що розвиваються. Довгострокова економічна і фінансова ситуація в самій Україні також отримала доволі позитивний прогноз. "Вона залежатиме не так від ідеологічних підсумків цьогорічних президентських виборів, як від того, наскільки надійна і функціональна влада буде зібрана в Києві", - йдеться у звіті.

Нагадаємо, за оцінкою рейтингового агентства S&P, приєднання Криму до Росії обійдеться бюджету федерації щонайменше у 88 млрд рублів, або $2,4 млрд на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram