ГоловнаСвіт

Північна Корея заявила про підготовку ядерних випробувань

Раніше Рада безпеки ООН засудила недавні ракетні випробування в КНДР

Північна Корея заявила про підготовку ядерних випробувань
Запуск учебных ракет в КНДР
Фото: EPA/UPG

КНДР готує проведення ядерних випробувань. Про це на прес-конференції в ООН повідомив північнокорейський представник Ри Тун Іл, передає "РБК-Україна" з посиланням на Reuters.

"Раніше КНДР ясно заявила про свої плани провести нове ядерне випробування. Раджу вам почекати і побачити, в якій формі воно буде проведено", - сказав дипломат.

Він також розкритикував американську політику: "США щосили намагаються усунути КНДР у сфері політики, ізолювати її економічно та знищити її збройні сили. США ведуть себе так, ніби є головним суддею з прав людини, однак вони самі повинні відповідати перед Міжнародним кримінальним судом. Вони здійснили безліч злочинів. Тепер вони проводять божевільні військові навчання, абсолютно не піклуючись про світ та безпеку на Корейському півострові".

Нагадаємо, 27 березня Рада Безпеки ООН засудила КНДР за проведені запуски ракет середньої дальності. Вони пролетіли близько 650 км і впали у водах Японського моря. Імовірно, це були балістичні ракети типу "Нодон", здатні вражати цілі на відстані до 1,5 тис. км. Відповідними резолюціями Ради безпеки ООН Північній Кореї заборонені будь-які запуски ракет з використанням балістичних технологій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram