ГоловнаПолітика

ЄС повинен готувати третю фазу санкцій проти Росії, - МЗС Британії

Євросоюз може ще посилити другу фазу санкцій проти Росії

ЄС повинен готувати третю фазу санкцій проти Росії, - МЗС Британії

Європейський Союз повинен готувати третю фазу санкцій проти Росії, оскільки РФ не відводить свої війська від східного кордону України.

Про це міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг заявив під час неформальної зустрічі міністрів закордонних справ 28 країн ЄС в Афінах.

"Ще не час для третьої фази санкцій, але вони повинні бути готові. Бо ситуація залишається дуже небезпечною, дуже напруженою. Велика кількість російських військ зосереджена на східному кордоні України", - сказав Хейг, повідомляє Інтерфакс.

"Усяке відведення цих військ відбувається тільки на словах. Ситуація є дуже серйозною, і ми не бачимо реальної деескалації з боку Росії. Тому Європа не повинна зволікати з підготовкою третьої фази санкцій", - сказав він.

За словами Хейга, Євросоюз може ще посилити другу фазу санкцій проти Росії, розширивши їх. Він сказав, що санкції вже мали певні негативні наслідки для РФ.

Як відомо, в березні Євросоюз у рамках другої стадії санкцій ввів заборону на в'їзд для 33 громадян Росії та кримчан-сепаратистів, заморозивши також їхні активи. Третя фаза санкцій передбачає широкі економічні санкції проти Росії в цілому.

Нагадаємо, 25 березня голова Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу заявив про готовність Європейського Союзу застосувати проти Росії санкції третього рівня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram