>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Харківська облрада хоче повернути стадіон "Металіст"

Курченко внаслідок хитрої схеми заплатив лише шосту частину від обіцяної суми

Харківська облрада хоче повернути стадіон "Металіст"
Фото: Дмитрий Неймырок / most-kharkov.info

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов попросив прокуратуру подати позов до суду про розірвання договору про придбання Сергієм Курченком стадіону "Металіст" (Харків).

"Я підписав звернення до прокуратури Харківської області, щоб вона в інтересах спільної власності територіальних громад ініціювала розгляд цього питання в суді. За умови, якщо компанія, яка перемогла в конкурсі, не виконає своїх зобов'язань, визнати договір купівлі-продажу як невдалий, розірвати його і повернути все на вихідну позицію. Тобто залишити "Металіст" у спільній власності територіальних громад", - цитує Чернова прес-служба облради.

За його словами, ситуація з надходженням грошей за стадіон від компанії-покупця ТОВ "СК "Стадіон Металіст" за останній час не змінилася: з 680 млн грн до обласного бюджету надійшло тільки 110 млн грн.

Нагадаємо, стадіон продали компанії, що входить у структуру футбольного клубу "Металіст" Сергія Курченка, в серпні 2013 року.

Компанія сплатила 110 млн грн, але незабаром якийсь "облкомітет допомоги та сприяння інвалідам ВВВ та іншим категоріям і групам Харківської області та Харкова" оскаржив продаж стадіону. Суд на забезпечення позову заборонив компанії сплачувати решту грошей. У харківських ЗМІ цей "облкомітет" пов'язують із самим Курченком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram