ГоловнаСвіт

Ультраправа "Золота зоря" звинуватила владу Греції в політичному переслідуванні

Генсек грецького уряду пішов у відставку

Ультраправа "Золота зоря" звинуватила владу Греції в політичному переслідуванні
Панайотис Балтакос
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар уряду Греції Панайотіс Балтакос пішов у відставку через скандальне відео, оприлюдне в парламенті країни, повідомляє euronews.

Скандал розгорівся під час слухань в парламенті з питання зняття депутатської недоторканності з п'яти ультраправих членів парламенту.

Депутат від ультраправої партії "Золота зоря" Іліас Касідіаріс показав парламентарям запис своєї розмови з Балтакосом, в якій останній вибачається за арешти лідерів "Золотої зорі" і натякає на те, що уряд втрутиться в роботу суду.

За словами Іліаса Саідіаріса, зізнання такого високопоставленого чиновника, як Балтакос, свідчить, що "Золота зоря" зазнали судових переслідувань за особливою вказівкою, оскільки відбирала голоси у правлячої партії "Нова демократія", яку очолює прем'єр-міністр Антоніс Самарас.

Після оприлюднення відео генсек вибачився за доставлені уряду неприємності. Окрім того, перед депутатами виступив і міністр юстиції Хараламбос Афанасіу. За його словами, ніякого політичного втручання в судові розгляди не було. "Якби таке сталося, то Касідіаріса і деяких його колег по партії не звільнили б з-під варти до закінчення суду", - зазначив міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram