ГоловнаПолітика

Лебедєв готує чергову спробу "віджати" готель "Україна", - екс-голова Управління справами

Екс-чиновник відповів російському бізнесменові на звинувачення в отриманні відкатів

Лебедєв готує чергову спробу "віджати" готель "Україна", - екс-голова Управління справами
Фото: elektraua.livejournal.com

Колишній голова Держуправління справами Андрій Кравець у відповідь на звинувачення російського бізнесмена Олександра Лебедєва в отриманні щомісячного відкату з готелю "Україна" в Києві заявив, що останній такого штибу заявами сигналізує про чергову спробу "віджати" готель в Української держави.

Про це йдеться в заяві, надісланій паном Кравцем у редакцію LB.ua.

"Пан Лебедєв своїми неправдивими заявами у Твіттері намагається нівелювати всі кроки Української держави в питанні відновлення справедливості щодо готелю "Україна". Хочу нагадати, що на початку 2000-х Олександр Лебедєв незаконно, як висловлюються в його колах, "віджав" готель в Українського держави. Повернути його в держвласність намагався ще президент Віктор Ющенко. І тільки 2012 року, після численних судових процесів, це вдалося зробити", - заявив, зокрема, Кравець.

При цьому він зазначив, що Лебедєв "посилав своїх людей до українських чиновників, пропонуючи хабар за сприяння в поверненні готелю у приватну власність цьому російському бізнесменові".

"Очевидно, такі заяви пана Лебедєва свідчать про його глибоку роздратованість через втрату такого бажаного підприємства в самому центрі столиці України. Особисто я розцінюю цю заяву Лебедєва як початок інформаційної підготовки до чергової спроби "віджати" готель "Україна" в держави", - резюмував екс-голова Управління справами.

Нагадаємо, конфлікт Лебедєва з представниками української влади навколо готелю "Україна" тягнеться майже десять років.

ЗАТ "Готель "Україна" засновано наприкінці 2004 року ФДМ і Комерційною компанією Лебедєва. Його статутний капітал становив близько $40 млн: КК внесла $21,5 млн, ФДМ - майновий комплекс 21-поверхового готелю "Україна" в центрі Києва. У 2005 році прокуратура Києва оскаржила в Госпсуді створення СП і передачу йому готелю.

2011 року ФДМ видав наказ про передачу готелю на баланс держпідприємства "Готель "Україна", фактично відібравши готель у Лебедєва. ЗАТ "Готель "Україна" постановили ліквідувати, і щоб завершити цей процес, з його балансу потрібно вивести акції пансіонату "Море".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram