ГоловнаПолітика

ФСБ РФ брала участь у розробці спецоперації зачистки Майдану, - СБУ

Екс-голова СБУ неодноразово приїжджав на доповідь до цих груп

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляє, що є всі підстави вважати, що групи співробітників ФСБ Росії брали участь у плануванні та здійсненні заходів так званої антитерористичної операції в Києві під час масових акцій протесту в лютому 2014 року.

Про це Наливайченко сказав сьогодні на прес-конференції.

"Маємо обґрунтовані підстави вважати, що саме ці групи, які перебували на одному з полігонів СБУ, брали участь у плануванні та здійсненні заходів так званої антитерористичної операції", - сказав він.

"Для нас дуже важлива відповідь Слідчого комітету Російської Федерації. Нас цікавлять два питання. Перше - 20 грудня 2013 року: полігон СБУ, 26 співробітників ФСБ Російської Федерації. Просимо дати відповідь, що робили, їх звання і посади. Середина січня 2014 року - 6 співробітників, громадяни Російської Федерації - що робили, з якими завданнями і що планували?" - сказав Наливайченко.

"Друге - для цих груп за особистою командою екс-голови СБУ Якименка виділили не тільки проживання... а й провели урядовий зв'язок. Сам Якименко неодноразово приїжджав на доповідь до цих груп. Я не помилився - на доповідь", - додав Наливайченко.

Нагадаємо, раніше Наливайченко повідомив, що екс-президент України Віктор Янукович особисто керував масовим розстрілом людей на Майдані 18-20 лютого 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram