ГоловнаПолітика

Донецькі прикордонники заявляють про можливі провокації на кордоні

У відомстві нагадують про 3 роки позбавлення волі

Донецькі прикордонники заявляють про можливі провокації на кордоні
Фото: zhitomir.info

Державна прикордонна служба України має інформацію про те, що 4-5 квітня в Новоазовському районі Донецької області заплановано масові акції протесту, спрямовані на подальшу дестабілізацію ситуації в регіоні шляхом штучного створення перешкод у русі через державний кордон України.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"За наявною в Держприкордонслужбі інформацією, 4-5 квітня в Новоазовському районі Донецької області заплановані масові акції протесту, спрямовані на подальшу дестабілізацію ситуації в регіоні шляхом штучного створення перешкод у русі через державний кордон України", - йдеться в заяві.

Прикордонники нагадали, що, згідно зі ст. 341 Кримінального кодексу України, такі дії карають арештом на строк до 6 місяців або обмеженням (позбавленням) волі на 3 роки.

Вони також нагадали, що вплив на працівника правоохоронного органу з метою перешкоджання виконанню ним службових обов'язків карається штрафом до 100 неоподатковуваних мінімумів або арештом до 3 місяців.

У відомстві закликають усіх бути свідомими громадянами своєї держави, не порушувати чинне законодавство і не перешкоджати прикордонникам у несенні служби.

"У разі організації незаконних заходів на державному кордоні Держприкордонслужба спільно з представниками правоохоронних органів змушена буде вжити заходів для локалізації акцій та забезпечення нормального функціонування пунктів пропуску", - наголошено в заяві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram