ГоловнаПолітика

Льовочкін і глава Держуправсправами щомісяця отримували $100 тис. відкату з готелю "Україна", - російський бізнесмен

Лебедєв не пробачив "захоплення" готелю

Льовочкін і глава Держуправсправами щомісяця отримували $100 тис. відкату з готелю "Україна", - російський бізнесмен
Фото: elektraua.livejournal.com

Екс-глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін і екс-глава Держуправління справами Андрій Кравець щомісяця отримували відкат від готелю "Україна" в розмірі 100 тисяч доларів.

Про це у своєму Твіттері написав російський бізнесмен Олександр Лебедєв.

Трохи пізніше він додав ще один пост, в якому повідомляє, що Льовочкін переховується в Швейцарії, а Кравець - в Італії.

При цьому не повідомляється, звідки російський бізнесмен володіє такою інформацією і наскільки вона достовірна.

Нагадаємо, конфлікт Лебедєва з представниками української влади навколо готелю "Україна" триває майже десять років.

ЗАТ "Готель "Україна" заснували наприкінці 2004 року ФДМ і "Комерційна компанія" Лебедєва. Його статутний капітал становив близько $40 млн: КК внесла $21,5 млн, ФДМ - майновий комплекс 21-поверхового готелю "Україна" в центрі Києва. 2005 року прокуратура Києва оскаржила в Госпсуді створення СП і передачу йому готелю.

2011 року ФДМ видав наказ про передачу готелю на баланс держпідприємства "Готель "Україна" й фактично відібрав готель у Лебедєва. ЗАТ "Готель "Україна" постановили ліквідувати, і щоб завершити цей процес, з його балансу потрібно було вивести акції пансіонату "Море".

Цей пансіонат придбала Національна резервна корпорація Лебедєва на приватизаційному конкурсі 1999 року. Об'єкт розташований в Алушті на земельній ділянці площею 8 га. На його території знаходиться корпус на 232 кімнати, а також 11 вілл, 5 басейнів, СПА-центр і парк реліктових рослин.

2005 року акції були куплені ЗАТ "Готель "Україна" за $500 тис. з умовою, що Лебедєв в майбутньому викупить їх назад. Однак через судові розгляди викупити акції він не встиг.

Нагадаємо, 2011 року Лебедєв заявив, що віддав усі свої українські активи, в тому числі в Криму, лондонським інвесторам. Але, за даними джерел на ринку, він досі опосередковано контролює їх.

До цього Національній резервній корпорації належало 50% акцій найбільшого готелю "Україна" у Києві та п'ятизірковий курортний комплекс "Море" у Криму, а також санаторій "Мигдальний гай", готель "Морський" і "Морський куточок", готель "Слава". Крім того, НРК завершувала будівництво готельного комплексу та бізнес-центру Sea Garden.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram