ГоловнаПолітика

Чиновники Держлісагентства стали фігурантами кримінальної провадження через портрети Януковича

Держлісагентство змусило лісгоспи закупити "золотих" портретів Януковича на 7 млн. гривень

Чиновники Держлісагентства стали фігурантами кримінальної провадження через портрети Януковича
Фото: 4ubuk.blogspot.se

Посадові особи Державного агентства лісових ресурсів зобов'язали лісогосподарські підприємства, що входять до сфери управління агентства, укласти договори на постачання державної символіки та портретів колишнього президента Віктора Януковича на суму майже 7 млн. грн, що на 2,1 млн. грн перевищує ринкову на той час вартість таких товарів.

Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

Генпрокуратурою встановлено, що посадові особи Держлісагентства, використовуючи владні повноваження працівників центрального органу виконавчої влади, зобов'язали лісогосподарські підприємства, які входять до сфери управління агентства, укласти договори на постачання державної символіки і портретів колишнього президента з товариством "О.П.С", тим самим позбавивши їх можливості самостійно визначити постачальника предмету закупівлі за найнижчою ринковою ціною.

За таких обставин підприємствами лісової галузі протягом травня-червня 2011 за придбання зазначених товарів на розрахунковий рахунок зазначеного підприємства перераховано коштів на суму майже 7 млн. грн, що на 2,1 млн. грн перевищує ринкову на той час вартість таких товарів.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Нагадаємо, Янукович переховується в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram