ГоловнаПолітика

З Криму повернулася понад тисяча українських військових

Серед прибулих найбільше представників Військово-Морських сил України

Із Криму на материкову частину України прибули 1059 військовослужбовців і працівників ЗСУ, а також члени їхніх сімей.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони України

"Станом на 2 квітня на материкову частину України з АР Крим прибули 1059 осіб. Із них 385 офіцерів, 547 сержантів і солдатів військової служби за контрактом, два працівники ЗС України і 125 членів їхніх сімей, з яких 38 - діти", - йдеться в повідомленні.

Серед прибулих найбільше представників Військово-Морських сил України та членів їхніх сімей (562 особи). 346 осіб - представники Повітряних сил ЗС України, решта - військовослужбовці частин безпосереднього підпорядкування Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України.

З метою організації зустрічі та збору військовослужбовців та членів їхніх сімей працюють три збірно-пересильні пункти: у напрямку Армянськ-Херсон - у с. Ставки, в напрямку Армянськ-Нова Каховка - у с. Першокостянтинівка, в напрямку Чонгар-Новоолексіївка - в с. Чонгар. Зазначені пункти обладнано наметами, засобами для приготування їжі та відпочинку.

У Києві з 24 березня розгорнуто і функціонує збірний пункт на фондах військової частини по вул. Фучика, 7, де працюють військовослужбовці кадрового центру Збройних сил України.

З 31 березня розгорнуто і функціонують збірні пункти Повітряних сил у місті Вінниця й оперативного командування "Південь" на базі військових частин в Одесі та Очакові. Сьогодні, 2 квітня, розгорнуть збірний пункт у Миколаєві.

Нагадаємо, 24 березня, виконувач обов'язків президента Олександр Турчинов надав чинності рішенню Ради національної безпеки і оборони про передислокацію українських військових з Криму в інші регіони України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram