ГоловнаПолітика

МВС: Асавелюк пройшов перевірку ГПУ

Після власної перевірки МВС вирішить, чи залишатися полковнику в органах внутрішніх справ

МВС: Асавелюк пройшов перевірку ГПУ
Фото: Макс Левин

Полковник Сергій Асавелюк, який командував снайперами, котрі стріляли по Майдану, пройшов перевірку Генеральної прокуратури і не став підозрюваним.

Про це йдеться в коментарі заступника міністра внутрішніх справ з громадської безпеки генерала Сергія Ярового.

Він підтвердив, що з 18 по 21 лютого полковник Асавелюк дійсно був начальником відділу координації в управлінні бойової та спеціальної підготовки внутрішніх військ МВС України.

"Під час розслідування Генеральною прокуратурою України участі співробітників міліції в операції, яка призвела до численних жертв, полковник Асавелюк пройшов перевірку, в рамках розслідування він був опитаний слідчими ГПУ. На сьогодні Сергій Асавелюк не отримував з боку слідства ГПУ повідомлення про підозру у вчиненні протиправних дій", - повідомив Яровий.

Зі свого боку, зазначив заступник міністра, Міністерство внутрішніх справ України проводить внутрішню перевірку подій на Майдані, за результатами якої буде прийнято рішення про можливість подальшої роботи співробітників підрозділу, в тому числі і полковника Асавелюка, в органах внутрішніх справ.

"Я звертаюся до очевидців подій - якщо маєте інформацію, яка може допомогти встановити істину, просимо вас повідомити про це за телефоном: (044) 254-91-02, 0-800-50-02-02. З іншого боку, я звертаюся до засобів масової інформації з проханням враховувати презумпцію невинності і утримуватися від поширення домислів і неперевіреної інформації", - зазначив Яровий.

Чиновник пообіцяв, що результати перевірки управлінням внутрішньої безпеки МВС будуть оприлюднені, "якими б вони не були".

Нагадаємо, 31 березня Асавелюка помітили в Києві біля готелю "Дніпро" після інциденту зі стріляниною члена "Правого сектору".

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram