ГоловнаПолітика

Сенченко: полонених у Криму скоро відпустять

Капітан Дем'яненко і підполковник Калачов можуть перебувати у ФСБ

Сенченко: полонених у Криму скоро відпустять
Андрей Сенченко
Фото: tymoshenko.ua

Днями українських військовослужбовців, захоплених у полон у Криму, відпустять.

Про це повідомив тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови адміністрації президента Андрій Сенченко на брифінгу у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, під час консультацій представників українських і російських збройних сил у Севастополі в понеділок "йшлося про капітана другого рангу Дем'яненка і про підполковника Калачова". "Також уточнювалася доля підполковника Кальяна, який зник 17 числа в Бахчисарайському районі... Щодо підполковника Кальяна триває уточнення, тому що є неперевірена інформація про те, що він уже в континентальній частині України", - розповів Сенченко.

"Нас запевнили, що їх не утримують представники структур Збройних сил Російської Федерації. І було висловлено припущення, що вони перебувають у руках однієї з інших державних структур, за нашим припущенням - ФСБ", - додав він.

За словами Сенченка, українська сторона під час консультацій неодноразово наполегливо просила про звільнення цих військовослужбовців і про відправлення їх на континентальну частину України. "Нас запевнили, що днями це питання буде вирішено... І буде вирішено позитивно", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше Україна домоглася звільнення з полону в Криму чотирьох українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram