ГоловнаПолітика

Росія готова сама покинути ПАРЄ, - Пушков

Якщо справа дійде до голосування про її виключення

Росія готова сама покинути ПАРЄ, - Пушков
Алексей Пушков

Росія готова сама покинути ПАРЄ, якщо справа дійде до голосування проти її участі.

Про це заявив глава делегації, керівник думського комітету з міжнародних справ Олексій Пушков, виступаючи в Державній Думі, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Такий сценарій ми розглядаємо. Про це знає керівництво ПАРЄ, і м'яч на їхньому боці", - сказав він.

За словами Пушкова, який також є головою делегації РФ в ПАРЄ, Москва уважно аналізує ситуацію і допускає можливість, що "кипіння антиросійських пристрастей, яке підтримується нашими постійними противниками, може взяти гору". "У цьому випадку ми вважаємо необхідним не допустити справу до голосування за позбавлення російської делегації повноважень. Якщо ми побачимо, що справа йде до такого голосування, російська делегація сама покине ПАРЄ ще до його проведення", - додав він.

"Повноважень не буде кого позбавляти. Ми позбавимо наших супротивників такого задоволення", - запевнив Пушков.

При цьому він зазначив, що це рішення не буде остаточним розривом Москви зі Страсбургом. "Повноваження даються на рік. Наприкінці 2014 року ми знову можемо поставити питання про наші повноваження, але вже в менш напруженій політичній ситуації", - резюмував глава делегації.

Весняна сесія ПАРЄ пройде в Страсбурзі 7-11 квітня.

Нагадаємо, раніше 74 депутати Парламентської асамблеї запропонували під час квітневої сесії переглянути повноваження російської делегації. На їх думку, через дії РФ щодо України "відбулося серйозне порушення базових принципів Ради Європи". В асамблеї не виключають, що мова може йти не тільки про позбавлення Росії права голосу, але і про виключення російських парламентарів з ПАРЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram