ГоловнаПолітика

Шуфрич протестував проти виключення Азарова з ПР

Інцидент стався на закритій частині з'їзду партії

Шуфрич протестував проти виключення Азарова з ПР
Фото: partyofregions.ua

Депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич на з'їзді ПР у суботу виступив проти виключення Миколи Азарова з лав партії.

Про це йдеться в тексті шеф-редактора Lb.ua Соні Кошкіної "ПеРезавантаження", який описує те, що відбувалося на закритій частині засідання.

"Сьогодні стверджують, що ми не говорили Януковичу правди про сформовану ситуацію. Це не так. Були люди, і вони говорили. Особливо Володимир Рибак і Олександр Єфремов. Спасибі вам! І була ще одна людина. Наш прем'єр-міністр Микола Янович Азаров!" - промовив Шуфрич, виступаючи на закритій частині другого етапу чотирнадцятого з'їзду ПР.

При цьому якщо його слова про Рибака і Єфремова делегати підтримали оплесками, то на прізвище Азарова аналогічної реакції не було.

"Скажімо відверто: цю людину злили ! А саме він першим почав опиратися "арбузівщині", - додав Шуфрич, зазначаючи, що він "категорично проти виключення Азарова з партії".

"2005-го, коли більшість із нас зазнавали тиску, переслідуванням, Азаров ходив на Майдан у помаранчевому шалику і людей з Новим роком вітав. Чи ми вже не пам'ятаємо? Моя думка: він не вартий твоїх добрих слів і турбот, Несторе. Вибач", - відповів йому на це Борис Колесніков, обраний на з'їзді виконавчим секретарем президії політради партії.

Кандидат у президенти від ПР Михайло Добкін також підтримав ідею виключення Азарова - нарівні з Януковичем, Клименком, Арбузовим та іншими - з партії.

"Розрулив", як і зазвичай, Рибак, який запропонував Януковича, Арбузова, Клименка, Ставицького, а також Шишацького та Коновалюка (на задоволення раніше поданих ними заяв) голосувати "списком". Азарова - окремо", - зазначено в тексті.

У підсумку делегати з'їзду проголосували за виключення усіх із ПР.

Нагадаємо, на з'їзді в суботу Партія регіонів змінила форму управління - тепер замість єдиного лідера буде розширена президія. До її складу увійшли Олександр Вілкул, Михайло Добкін, Олександр Єфремов, Борис Колесніков, Олександр Ледіда, Дмитро Шенцев, Вадим Новинський, Володимир Рибак.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram