ГоловнаПолітика

Еквадор визнає нову владу в Україні лише після виборів

Водночас країна вважає референдум у Криму нелегітимним

Еквадор визнає нову владу в Україні лише після виборів
Рафаэль Корреа

Президент Еквадору Рафаель Корреа заявив 29 березня, що визнає тільки той український уряд, який стане "плодом вільної волі українського народу", наголосивши, що в Україні мають відбутися "нові та повністю прозорі демократичні вибори".

Про це повідомляє еквадорське агентство Ribbek news agency.

Еквадор розмовлятиме тільки з легітимним урядом, наголосив Корреа, повторивши, що його уряд визнає тільки тих, "хто стане продуктом вираження волі українського народу, а не результатом державних переворотів, не перекинчиків тощо".

Корреа вказав, що "перше, що повинна зробити Україна, щоб отримати партнера в особі Еквадору, - це провести нові демократичні і повністю прозорі вибори, щоб отримати легітимний уряд". На його думку, нинішній уряд України прийшов до влади внаслідок "ходи доволі кривими стежками, тому негайно й очевидно підтриманий західними силами з тією подвійною мораллю, яка вирізняє їх".

Коментуючи ситуацію в Криму, еквадорський лідер наголосив, що це складне питання, оскільки "Крим історично російський, він належав Росії, але сам по собі кримський референдум не відповідає Конституції України". Він пояснив, що саме через це на голосуванні в ООН з питання Криму минулого четверга представникові маленької андської країни нічого не залишалося, як утриматися, оскільки Еквадор не міг ані пристати на пропозицію української влади, яка, по суті, є пропозицією США, ні підтримати російську позицію. Таку позицію еквадорська влада має намір зберегти, допоки не проясниться питання з Кримом і допоки в Україні не з'явиться законно обраний уряд, який буде легітимним і демократично обраним українським народом.

Нагадаємо, 27 березня Генеральна асамблея ООН більшістю голосів схвалила резолюцію, що визнає нелегітимними результати референдуму про відокремлення Криму і Севастополя від України.

"За" ухвалення резолюції проголосували 100 учасників, "проти" - 11 (включно з Росією), ще 58 утрималися, а представники 24 країн узагалі не прийшли на засідання.

Союзниками Москви в цьому питанні виступили КНДР, Білорусь, Куба, Зімбабве, Сирія, Венесуела, Болівія, Судан, Нікарагуа і Вірменія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram