ГоловнаПолітика

Мер Донецька: "Львів - європейське місто, в якому я ніколи не відчував дискомфорту"

У столиці Галичини пройдуть дні Донецька

Мер Донецька: "Львів - європейське місто, в якому я ніколи не відчував дискомфорту"
Фото: 62.ua

У п'ятницю в Донецьку приземлилися 150 львівських студентів на чолі з мером міста Андрієм Садовим. Львів'яни прилетіли підтримати хокейний клуб "Донбас" в матчі з празьким "Левом" в Кубку Гагаріна.

Стільки ж молодих донеччан з ініціативи ХК "Донбас" вирушили на ознайомчу екскурсію до Львова.

Обмін студентськими делегаціями, який має зблизити жителів двох регіонів України, проходить під гаслом "Схiд i Захiд разом!".

А мер Донецька Олександр Лук'янченко в коментарі LB.ua висловив упевненість, що прийшов час для розвінчання міфів, які довгий час формували політики.

"Нещодавно проходили дні Львова в Донецьку. Я думаю, що прийшов час для візиту у відповідь - показати львів'янам наше місто. І, якщо обставини дозволять, ми зробимо це. У нас, наприклад, є прекрасний український драматичний театр. Ми будемо і далі обмінюватися делегаціями.

Сьогоднішня подія - це приклад для всіх і це спроба розвінчати міфи, що склалися, до яких доклали руку в тому числі і ЗМІ. А політикам слід більш толерантно висловлюватися на ці теми", - сказав Лук'янченко.

Мер Донецька також відповів на уточнююче запитання, як часто йому доводилося бувати у Львові і які емоції він при цьому відчував: "Бував там нечасто, але це прекрасне європейське місто, в якому я ніколи не відчував дискомфорту".

Додамо, що всім львівським студентам ХК "Донбас" подарував шалики зі своєю символікою.

Фото: 62.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram