ГоловнаПолітика

"Правий сектор" передав до музею цінності з дому Пшонки

Ряд цінностей потрапили до будинку екс-генпрокурора з музеїв.

"Правий сектор" передав до музею цінності з дому Пшонки
Фото: Макс Левин

Партія "Правий сектор" передав до Національного художнього музею України цінності з будинку екс-генпрокурора України Віктора Пшонки.

Як передає агентство "Интерфакс-Украина", у п'ятницю члени об'єднання в присутності міністра культури України Євгена Нищука передали на зберігання до музею ікони, картини, монети та інші предмети мистецтва, знайдені в особняку екс-генпрокурора в селі Гореничі Київської області.

"Після того, як ми перестали охороняти будинок Пшонки, цю функцію ніхто на себе не взяв, з'явилися мародери, які розграбували майно. Ми знайшли цих людей і передаємо дані предмети в руки міністра", - сказав журналістам керівник інформаційного відділу "Правого сектору" Борислав Береза.

Глава Мінкульту зазначив, що деякі цінності в будинку Пшонки були вивезені з українських музеїв, і необхідно розібратися, яким чином це відбулося.

Серед переданого до Національного художнього музею майна такі книги: "Тріодь кольорова" (видано у 1604 р. в Москві), "Творіння Іоанна Златоуста" (18-е століття), Євангеніе Напрестольне (видано в 1862 р. в Москві), "Адміністративна юстиція в Росії "(видано у 1910 р. в Санкт-Петербурзі).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram