ГоловнаПолітика

Кримські татари проведуть власний референдум

Рішення про подальші дії кримськотатарського народу ухвалить Курултай 29 березня

Кримські татари проведуть власний референдум
Митинг крымских татар
Фото: e-crimea.info

Кримські татари мають намір провести власний референдум для визначення майбутнього Криму, повідомив лідер кримськотатарського народу, народний депутат України (фракція "Батьківщина") Мустафа Джемілєв.

"Ми проведемо серед кримських татар власний представницький референдум", - сказав у Джемілєв 27 березня в Брюсселі, виступаючи з доповіддю в Раді Європи на форумі "Демократичні реформи і приклад України", повідомляє сайт Меджлісу.

Відповідне рішення ухвалять на позачерговій сесії Курултаю кримськотатарського народу, яка відбудеться 29 березня 2014 року в Бахчисараї.

"Наш референдум, на відміну від російського, НЕ БУДЕ фальшивим. У Нью-Йорку, на Раді Безпеки в ООН, я маю намір порушити цю проблему. Кримські татари проведуть власний референдум щодо статусу Криму", - сказав Джемілєв.

"Можна припустити, що Росія заборонить трансляцію референдуму для волелюбного світу, - зазначив Джемілєв. - Тоді весь світ побачить, що Росія не має наміру забезпечувати дотримання прав кримських татар. Ці дії продемонструють світу наслідки окупації".

Джемілєв повідомив, що через острах терору певна частина жінок і дітей кримських татар змушені були покинути межі Криму. Також він зазначив, що реакція на окупацію Криму недостатня.

Нагадаємо, раніше Джемілєв повідомив, що 99% кримських татар не голосували на референдумі про вихід Криму зі складу України.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram