ГоловнаПолітика

Суд залишив Шепелева під вартою на два місяці

Екс-нардеп звинувачується в розкраданні коштів банку "Родовід" і замовних вбивствах

Суд залишив Шепелева під вартою на два місяці
Фото: Артем Шевченко

Народний депутат Верховної Ради 5 і 6 скликань Олександр Олександрович Шепелев, екстрадований за запитом Генпрокуратури з Угорщини, отримав 60 днів утримання під вартою за рішенням слідчого судді Печерського суду Києва Оксани Царевич.

Про це написав Артем Шевченко на своїй сторінці в facebook

"Всі спроби захисту зобразити із підозрюваного політично переслідувану особу і піти на домашній арешт провалилися. Тепер з Шепелевим працюватимуть слідчі ГПУ і МВС, які його звинувачують в розкраданні коштів скандального банку "Родовід" (2009 р.), замовленні вбивства банкіра Кириченка (2003 р.), замовленні замаху на банкіра Дядечка (2012р)", - зазначив Шевченко.

Зокрема Шевченко додав , що "насправді, як кажуть знаючі "опери", від Шепелева смертю тхне за версту, а його руки - по лікоть у крові. Окрім двох осудних "мокрушних" епізодів на совісті нашого персонажа ще й гучне замовне вбивство полковника МВС Єрохіна 2006 року, а у лихих 90-их в Донецьку ще три епізоди такого усунення конкурентів по бізнесу. Саме так звик вирішувати свої проблеми цинічний донецький банкір-конвертатор (його вітчим був у 90-х начальником донецького УБОЗ), який упивався власною безкарністю та прикривався з 2006 року по 2012 рік депутатською недоторканністю".

Нагадаємо, Шепелева затримали у липні минулого року в Будапешті (Угорщина). Він розшукувався ГСУ МВС України за організацію умисного вбивства, замаху на умисне вбивство, привласнення та розтрату чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем і за інші злочини. 26 березня 2014 року Шепелева екстрадували в Україну.

Шепелев нібито причетний до розкрадання коштів "Родовід" банку на суму понад 220 млн грн, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борульком до організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315,3 млн грн у березні-травні 2009 року.

Окрім того, його підозрюють в організації замаху на заступника голови правління банку "Союз" Сергія Дядечка, який проходив свідком у справі про розкрадання бюджетних коштів "Родовід" банку. Також його підозрюють в організації вбивства екс-власника Автокразбанку Сергія Кириченка в ніч з 14 проти 15 січня 2003 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram