ГоловнаПолітика

Найближчі два дні вирішать історію країни, - Марчук

Росія переходить до другої стадії спецоперації по Україні

Найближчі два дні вирішать історію країни, - Марчук
Фото: zn.ua

У найближчі два дні Україна буде переживати найкритичніший момент за роки своєї незалежності у зв'язку з другою фазою спецоперації, яку Росія може провести в цей час.

Про це заявив колишній міністр оборони і екс-секретар РНБО Євген Марчук на прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі, повідомляє "УНИАН".

Він зазначив, що "ситуація переходить до другої фази спецоперації, яку проводить Росія щодо України, і ця фаза може бути набагато небезпечніша, ніж була кримська фаза2.

"На сьогоднішній день для експертів, які не входять у владні структури і добре розбираються в обороно-безпеці, форматі національної та державної безпеки, в цілому видно, що десь у найближчі два дні Україна буде переживати найкритичніший момент своєї історії за всі роки Незалежності ", - сказав Марчук.

Марчук зазначив, що можливе вторгнення російських військ на схід і південь України відбуватиметься за кримським сценарієм.

«Відбудеться спочатку не масова атака наступального характеру російських регулярних військ на територію України, а буде ініційована дуже грамотно, вони вже досвід отримали в Криму, велика кількість так званої самооборони. Але це буде велика частина із організованих людей, які не будуть у військовій формі зовсім, і значна частина їх буде озброєна автоматичною зброєю », - сказав він.

Марчук зазначив, що на сьогоднішній день в Донецьку знаходиться дуже багато російських «туристів» у цивільному одязі, які готові здійснити провокації для втілення кримського сценарію.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України заявило, що Росія продовжує перебазування військовослужбовців і техніки до кордону з Україною.

24 березня секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій заявив, що на кордоні з Україною продовжують перебувати близько 100 тис. російських військових у повній бойовій готовності.

14 березня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія ніяких планів вторгнення на південний схід України не має.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram