ГоловнаПолітика

Тимошенко назвала шість причин, через які йде в президенти

Екс-прем'єр назвала себе найефективнішим кандидатом серед усіх, кого вона знає

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко проситиме партію "Батьківщина" висунути її кандидатом у президенти на завтрашньому з'їзді.

Про це вона заявила в рамках сьогоднішньої прес-конференції, що проходить у подвір'ї офісу партії на Турівській, повідомляє кореспондент LB.ua.

Юлія Тимошенко озвучила шість причин того, чому вона вирішила йти на вибори.

Перша з них, за її словами, - можливість створити країну з чистого аркуша.

"Немає такої країни, де у двадцять першому столітті можна було б почати будувати країну з чистого аркуша. Тому ми робимо це не тільки для України. Якщо наші дії будуть успішними, ми змінимо весь світ", - заявила Тимошенко.

При цьому вона додала, що зможе впоратися із цим завданням.

"Майбутній президент повинен мати інтелектуальні організаційні здібності, мати зв'язки з інтелектуальними колами у світі. Я думаю, що зможу із цим впоратися", - зазначила Тимошенко.

Другою причиною Тимошенко назвала свій тюремний досвід: "Те, що я як політик випробувала на собі у в'язниці, не уявляє собі більшість тих, хто представляє народ у Верховній Раді, на Банковій і в Кабміні". За її словами, виправити усталену систему може тільки людина, яка через неї пройшла.

Третя причина - боротьба з олігархією. Екс-прем'єр упевнена, що викорінить це явище з українських реалій, коли переможе на виборах президента.

"Олігархи - не просто грубе слово, але система відносин між великим, тіньовим зокрема, бізнесом і владою на всіх рівнях. Олігархія не сумісна із тим, що ми хочемо бачити внаслідок  реформ", - заявила Тимошенко. При цьому вона додала, що великий бізнес залишиться, але він утратить вплив на політику.

Четвертою причиною Тимошенко назвала той аргумент, що найефективніше - з-поміж відомих їй сьогодні кандидатів у президенти - зможе побороти корупцію в країні.

"78 відсотків громадян країни вважають, що корупція - перше, з чим треба боротися. Але скажімо чесно: 22 роки президенти й уряди вносять відповідні законопроекти, пропозиції....... Я не пам'ятаю жодного президента і прем'єра, які не боролися б із корупцією. Найгучніше боролися Янукович і Азаров. Але, на жаль, нічого не змінилося", - зазначила екс-прем'єр, додавши, що сьогодні є "думка серед людей", що приходом нової влади в країні нічого не змінилося - "вона (влада - Ред.) просто підхопила естафету".

"Я - єдина людина серед лідерів партії, хто дійсно хоче демонструвати, як треба згортати корупцію цілими пластами", - заявила кандидат у президенти, згадавши при цьому 2000 рік і свою "війну" проти "РосУкрЕнерго".

"Крім того, я професійно знаю, як зробити, щоб народ зрозумів, що нова Україна після революцій чує кожного громадянина", - додала також вона.

П'ятою причиною Тимошенко озвучила думку, що є кандидатом національної єдності, оскільки має підтримку на Західній Україні, а третину життя прожила на Сході - у Дніпропетровську.

І останньою серед причин, які спонукали її балотуватися на перший пост у країні, стали дії президента Росії Володимира Путіна.

"Перед тим, як іти на прес-конференцію, я прочитала повідомлення компетентних органів США про те, що агресія Путіна може продовжитися на сході і півдні, може мати такі трагічні наслідки, як ми бачимо в Криму. Сьогодні більшість українців прагнуть захисту і хочуть жити в країні, в якій їм буде комфортно. Я зможу створити таку потужну систему оборони країни, професійну армію, зробити все, для того, щоб наша армія отримала найкращу зброю. Я знаю, що зможу зробити все, щоб захистити нашу країну і мати надію на те, що ми повернемо Крим", - резюмувала екс-прем'єр.

Нагадаємо, про своє бажання балотуватися Тимошенко оповістила однопартійців 20 березня на засіданні фракції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram