ГоловнаПолітика

5 офіцерів і один генерал залишаються в полоні в Криму

Андрій Сенченко обіцяє, що військових звільнять вже в середу

5 офіцерів і один генерал залишаються в полоні в Криму
Фото: EPA/UPG

Міністерство оборони України має інформацію про шістьох українських полонених у Криму.

Про це повідомив заступник міністра оборони Леонід Поляков на брифінгу в Кабінеті Міністрів у середу, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Це 5 офіцерів і один генерал. Інформації про їх місцезнаходження наразі немає. Те саме і стосовно Мамчура (командир бригади тактичної авіації у Бельбеку полковник Юлій Мамчур)", - повідомив Поляков.

За його словами, українська сторона має в своєму розпорядженні певну інформацію з приводу їх полону. Однак Поляков не став її розголошувати, тому що "вона не має права на озвучення з певних міркувань".

Поляков також не підтвердив інформацію КДБ невизнаної Придністровської Молдавської Республіки про збитий український безпілотний літальний апарат під час спроби перетнути кордон.

"Я не можу підтвердити таку інформацію. Думаю, що вона не відповідає дійсності", - заявив він.

При цьому Поляков підкреслив, що правоохоронні органи Росії та Придністров'я неодноразово поширювали дезінформацію про нібито збиті українські та американські безпілотники.

Нагадаємо, заступник в.о. голови Адміністрації президента Андрій Сенченко повідомив, що взяті в заручники командир 204-ї бригади тактичної авіації у Бельбеку Юлій Мамчур, заступник командувача ВМС ЗС України з берегової оборони Ігор Воронченко і ще два командири батальйону морської піхоти в Феодосії будуть звільнені сьогодні до кінця дня.

Місцезнаходження Юлія Мамчура та Ігоря Воронченка невідомо з 23 березня, коли під час штурму їх частин вони були викрадені російськими військовими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram