ГоловнаПолітика

Порошенко утримує лідерство на президентських виборах

У другому турі депутат впевнено перемагає кожного з опонентів

Порошенко утримує лідерство на президентських виборах
Фото: focus.ua

Позафракційний депутат Петро Порошенко з великим відривом від конкурентів лідирує на президентських виборах.

Про це свідчать результати спільного опитування чотирьох соціологічних служб ("СОЦІС"; КМІС; "Рейтинг"; Центр Разумкова). 14-19 березня було опитано 6200 респондентів у всіх регіонах України (без обліку населення АР Крим).

Українці демонструють дуже високий рівень електоральної активності - близько 84% виборців готові або скоріше готові взяти участь у волевиявленні. При цьому тих, хто дотримується протилежної думки - 11%.

На президентських виборах, які відбудуться 25 травня цього року, Петра Порошенка готові підтримати 24,9% опитаних респондентів. Другу позицію посідає Віталій Кличко - 8,9%, а третю Юлія Тимошенко - 8,2%. Сергія Тігіпка підтримують 7,3% виборців, а кандидатуру екс-губернатора Харківської області Михайла Добкіна - 4,2%. Близько 20% виборців заявляють, що на цей момент не знають, за кого віддати свій голос або не підуть на вибори. 9,7% готові проголосувати проти всіх кандидатів.

Серед тих, хто має намір прийти на виборчі дільниці і визначився зі своїм вибором, перша п'ятірка президентської гонки виглядала б таким чином: Порошенко - 36,2%, друге місце посідає Кличко, який отримав би 12,9% голосів, на третьому рядку перебуває Тимошенко - 12,0%. Тігіпко і Добкін отримали б 10,0% і 5,3% відповідно.

Фото: http://www.socis.kiev.ua

Таким чином, зараз з упевненістю можна сказати про участь у другому турі виборів Порошенка. Досить рівні шанси вийти з ним у другий тур мають відразу три кандидати - Кличко, Тимошенко і Тігіпко.

При цьому в кожному випадку електоральні переваги були б такими:

Фото: http://www.socis.kiev.ua/

Респондентів запитали і про політичні уподобання серед партій.

Перше місце посідає "Батьківщина" на чолі з Тимошенко, партія отримує 15% підтримки населення. Партія "Солідарність" на чолі з Порошенком заручилася б підтримкою 14,8% виборців України. Партія "Удар Кличка" займає третю позицію - 11,3%. Партію регіонів готові підтримати 10,5% українців, а Комуністичну партію України і Радикальну партію Олега Ляшка - 4,9% і 3,9% відповідно. ВО "Свобода" на цей момент може заручитися підтримкою 3,5% громадян України. Близько 30% виборців заявляють, що не знають, за яку партію голосуватимуть і чи взагалі прийдуть на виборчі дільниці в день проведення виборів до Верховної Ради України, якби вони відбулися найближчим часом.

Фото: http://www.socis.kiev.ua

Нагадаємо, опитування, проведені раніше, також свідчили про високі шанси Порошенка стати президентом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram