ГоловнаПолітика

Призначено нового голову "Нафтогазу"

Компанію очолив колишній співробітник Андрій Коболєв

Призначено нового голову "Нафтогазу"
Фото: EPA/UPG

Головою правління НАК "Нафтогаз України" призначено Андрія Коболєва, повідомив журналістів міністр уряду України Остап Семерак.

Відповідне рішення Кабінет Міністрів прийняв на засіданні в ніч на середу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Коболєв 2000 року закінчив Інститут міжнародних відносин при Київському університеті ім. Т.Г.Шевченка, отримав ступінь магістра міжнародних економічних відносин, з 1999 по 2002 роки працював в українському підрозділі PricewaterhouseCoopers (PwC) консультантом з питань управління, у 2002-2010 роках - у НАК "Нафтогаз України", зокрема в департаменті корпоративних фінансів та цінової політики і радником голови правління.

Він брав участь у реструктуризації зовнішнього боргу держхолдингу шляхом формального обміну єврооблігацій та інших зобов'язань на нові євробонди. Пізніше Коболєв працював радником в інвестиційній компанії AYA Securities.  

Нагадаємо, 21 березня Міністерство внутрішніх справ затримало голову НАК "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна за підозрою розкрадання коштів в особливо великих розмірах.

Уранці 23 березня суд прийняв рішення про запобіжний захід, згідно з яким його заарештують або дадуть можливість внести заставу в розмірі 1,5 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram