ГоловнаПолітика

Російські військові все-таки захопили тральщик "Черкаси"

Екіпаж "боровся" три доби

Російські військові все-таки захопили тральщик "Черкаси"
Тральщик "Черкассы"
Фото: http://www.vmsu.info

Після 3-годинного штурму українського тральщика "Черкаси" на озері Донузлав у Криму російським окупантам вдалося його все-таки захопити. До цього часу він був єдиним кораблем, не захопленим російськими військовими, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

За словами старшого мінера артилерійської мінно-торпедної бойової частини, старшого матроса корабля Олександра Гутника, близько 30 хвилин тому штурм відбувався за участю двох вертольотів Мі-35 і трьох катерів. Окупанти пробралися на борт "Черкас", його екіпаж забарикадувався, але не здавався, були чутні постріли і вибухи. Нападникам вдалося вивести з ладу систему управління тральщика.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook начальник кримського медіацентру Міністерства оборони України Владислав Селезньов, буксир з окупантами "Ковель" тягне захоплений тральщик "Черкаси" в "напрямку причальної стінки 5-го військового містечка". Члени екіпажу тральщика повідомляють, що постраждалих під час штурму немає.

Нагадаємо, штурм тральщика "Черкаси" розпочався три доби тому, весь цей час він курсував без зупинки, періодично відбиваючи спроби його захопити.

Увечері 25 березня, російські військові зробили останню, вдалу спробу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram