ГоловнаПолітика

"Правий сектор" вимагає негайної відставки Авакова

Міністр прийняв виклик руху

Громадський рух "Правий сектор" вимагає відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова й арешту командира спецпідрозділу "Сокіл".

Про це на прес-конференції в Києві заявив лідер руху Дмитро Ярош, повідомляє РБК-Україна.

"Ми вимагаємо термінової відставки міністра внутрішніх справ України Авакова, арешту командира спецпідрозділу УБОЗ "Сокіл" і арешту тих, хто винен у вбивстві (Олександра Музичка). Це наша позиція", - заявив Ярош.

Також лідер "Правого сектору" звинуватив ФСБ Росії у спробах дестабілізувати ситуацію в Україні.

Варто зазначити, що під час промови Ярош не порушував питання помсти співробітникам МВС.

Ти часом Арсен Аваков відреагував на заклик організації і зазначив, що приймає виклик "Правого сектору".

"Посада міністра МВС передбачає позицію: якщо бандити погрожують міністрові - я цей виклик приймаю і готовий. Бо така моя посада. Ба більше, і надалі моя позиція буде жорсткою до бандитів і тих, хто порушує порядок зі зброєю в руках", - заявив Аваков.

На уточнювальне запитання, чи називає він бандитами представників "Правого сектору", міністр відповів: "Я називаю бандитами будь-кого, хто називається і виряджається в будь-який одяг, чи то буде "Правий сектор", чи Самооборона Майдану. Справжні патріоти зі зброєю в руках охороняють кордон держави і стоять там на блокпостах, а ті, хто лазить по підприємствах... або в приватні домоволодіння - це бандити. Тим паче, коли ми маємо ситуацію, що в їхніх руках - незареєстровані автомати".

Нагадаємо, в ніч проти 25 березня міліція застрелила під час затримання координатора громадського руху "Правий сектор" у Західній Україні Олександра Музичка на прізвисько "Сашко Білий". Проти Музичка було порушено справи за хуліганство і погрози насильством працівникові правоохоронного органу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram