ГоловнаПолітика

У МВС спростували інформацію про обшук штабу Нацгвардії

У відомстві зазначили, що міліцію викликав власник квартири

У МВС спростували інформацію про обшук штабу Нацгвардії

Міністерство внутрішніх справ України спростувало інформацію про обшук штабу Національної гвардії на вул. Паторжинського, 14 у Києві. Як пояснює прес-служба Внутрішніх військ МВС України, обшук проводили в офісі громадської організації "Національна гвардія", а не в штабі військового формування "Національна гвардія України".

У повідомленні нагадують, що у ЗМІ з'явилися повідомлення про обшук у штабі Національної гвардії України по вулиці Паторжинського, 14, який проводять працівники органів внутрішніх справ.

"Офіційно повідомляємо, що "Національна гвардія України", про яку йдеться в повідомленнях, є цивільною громадською організацією, яка не має жодного стосунку до створеного, відповідно до Закону України від 13 березня 2014 року, сучасного військового формування з правоохоронними функціями, - Національної гвардії України.

Разом з тим повідомляємо, що в столичну міліцію надійшло повідомлення від власника квартири, яка знаходиться по вул. Паторжинського, 14. Чоловік заявив, що, на його переконання, у квартирі відбувається злочин. На місце виїхали правоохоронці. Зараз там працює слідчо-оперативна група, проводиться перевірка", - пояснили у відомстві.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що в штабі Національної гвардії в Києві за адресою Паторжинського, 14 проводять обшук. На вході в офіс шість працівників міліції з автоматами не пропускають усередину відвідувачів, включно з представниками ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram