ГоловнаЕкономікаБізнес

МВС підозрює Курченка в розкраданні бензину "Нафтогазу" на 450 млн грн

На нафтобазах підприємця зникло 33 тис. тонн бензину

МВС підозрює Курченка в розкраданні бензину "Нафтогазу" на 450 млн грн
Фото: metalist.ua

Міністерство внутрішніх справ підозрює компанії олігарха-втікача Сергія Курченка в розкраданні 33 тис. тонн бензину компанії "Нафтогаз України", який передали їм на зберігання.

Про це пише "Перша інстанція" з посиланням на постанову Шевченківського райсуду Києва.

2012 року "Нафтогаз" здав на зберігання "Газ України-2020" 33 тис. тонн бензину А-92 і А-95. Після зміни влади в Україні виявилося, що цього бензину немає. У результаті МВС відкрило кримінальне провадження за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу - привласнення чужого майна в особливо великих розмірах.

У рамках розслідування МВС попросило Шевченківський суд дати добро на проведення ревізії в "Нафтогазі". Перевірка повинна прояснити, яким чином паливо опинилося на зберіганні у компаній Курченка і хто за це повинен відповідати. Окрім того, ревізорам Держфінінспекції доручено провести зустрічну перевірку та інвентаризацію ТОВ "Газ Україна-2020" й інших фірм Курченка: "Цікловаст", "Композит", "Альянс-Імпекс".

Нагадаємо, Сергій Курченко також підозрюється в розкраданні майна державного підприємства "Укргазвидобування" на мільярд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram