ГоловнаПолітика

Україна завершила розгортання бойових частин ЗСУ на кордоні з Росією

Андрій Парубій очікує диверсії з Придністров'я

Україна завершила розгортання бойових частин ЗСУ на кордоні з Росією
Фото: EPA/UPG

Секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій повідомив, що Україна завершила розгортання бойових частин армії в прикордонних регіонах на півночі, сході, і на півдні.

"Сьогодні найважливішим питанням є зміцнення захисту наших кордонів на півночі, сході, і на півдні України, тому ми вже завершили розгортання всіх бойових частин української армії в прикордонних регіонах на півночі, сході, і на півдні України", - сказав Парубій на брифінгу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, "особливо тривожні сигнали" йдуть з Одеської області і один з "найбільш можливих моментів диверсії" сьогодні можливий з Придністров'я.

"Фактично, наш пріоритет номер один - захистити наші кордони і вивести наші підрозділи з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим", - підкреслив він.

Парубій також повідомив про напад в ніч проти понеділка на склад зі зброєю в Одеській області, про арешт в Херсоні людини, яка займалася незаконним збором даних про українські війська.

"Також за вчорашній день було заарештовано ще кілька лідерів екстремістських угруповань, які ставлять своєю метою дестабілізувати ситуацію в Східних і Південних регіонах", - зазначив секретар РНБО.

Нагадаємо, Парубій також повідомив, що російська операція з дестабілізації ситуації в Україні триває - здійснюється перекидання диверсійних груп з метою отримання підстав для вторгнення російських військ на територію України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram