ГоловнаПолітика

Парубій: на кордоні з Україною - 100 тис. російських військових

Планом "Російська весна" передбачена дестабілізація на південному сході

Парубій: на кордоні з Україною - 100 тис. російських військових
Андрей Парубий
Фото: obozrevatel.com

Секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій заявив, що на кордоні з Україною продовжують перебувати близько 100 тис. російських військових у повній бойовій готовності.

Про це він сказав на брифінгу.

"На кордонах з Україною продовжує перебувати майже стотисячний бойовий загін російської армії, готовий до вторгнення, незважаючи на всі заяви політичного керівництва Росії. Їх війська перебувають у повній бойовій готовності", - заявив Парубій.

Він звинуватив Росію в продовженні спроб дестабілізації ситуації в південно-східних регіонах України, щоб створити підстави для введення російських військ на українську територію.

"Триває дія їх плану під назвою "Російська весна", тривають спроби дестабілізації ситуації в південно-східних регіонах України... Перекидаються диверсійні групи з метою дестабілізації ситуації, яка могла б стати підставою для вторгнення російських військ на територію України. Тому для нас найбільш важливим питанням є зміцнення оборони наших кордонів на півночі, сході і на півдні нашої країни", - зазначив Парубій.

Він додав, що щодня затримуються громадяни, які або намагаються провести зброю через кордон, або незаконно збирають інформацію про українські війська.

Нагадаємо, 14 березня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія жодних планів вторгнення на південний схід України не має.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram