ГоловнаСвіт

Румунія закликала НАТО перерозподілити ресурси через дії РФ

Румунський президент побоюється, що Москва направить свою агресію проти Молдови

Румунія закликала НАТО перерозподілити ресурси через дії РФ
Траян Бэсеску
Фото: forum.md

Президент Румунії Траян Бесеску 24 березня заявив, що Організація Північноатлантичного договору (НАТО) повинна перерозподілити свої ресурси на тлі "військових діяльності" Росії в останні місяці, повідомляє агентство Рейтер.

Румунія, колишня комуністична держава, що вступила до ЄС 2007 року, є одним з найактивніших прихильників введення санкцій проти Москви після того, як Росія анексувала Крим.

Влада Румунії побоюється, що наступною ціллю Москви стане сусідня Молдова - крихітна держава з російськомовною меншістю.

"Я, користуючись тим, що тут (на саміті ядерної безпеки в Гаазі - ред.) зібралися багато глав держав, хочу проінформувати їх про ситуацію в регіоні, необхідність перерозподілити військові ресурси НАТО в результаті військової діяльності Російської Федерації протягом останніх місяців тощо", - сказав Бесеску журналістам перед виїздом на ядерний саміт у Гаагу, при цьому не уточнив, що він має на увазі під "перерозподілом ресурсів".

Раніше в понеділок припущення про те, що Молдова може стати наступною жертвою російської агресії, висловив і колишній прем'єр-міністр Люксембургу, екс-голова Єврогрупи Жан-Клод Юнкер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram