ГоловнаПолітика

МЗС РФ вигадало пограбування росіян людьми у формі УПА в поїзді у Вінниці

Сама громадянка Росії не знає, хто вкрав у неї 140 доларів і 10 тис. рублів

МЗС РФ вигадало пограбування росіян людьми у формі УПА в поїзді у Вінниці
Фото: www.obozrevatel.com

МЗС Росії заявило, що 21 березня у вагон потяга №65 Москва-Кишинів, який зупинився в місті Вінниця, увійшли люди у формі Української повстанської армії й узялися перевіряти документи, при цьому громадян, які пред'явили російські паспорти, нібито змушували здавати гроші та золоті прикраси.

Про це йдеться в коментарі МЗС РФ.

"Грабіж супроводжувався "політичною роз'яснювальною роботою". Дивує, що спроби пограбованих подати відповідні заяви в місцеві органи внутрішніх справ закінчилися безрезультатно. Міліція відмовилася приймати такі заяви. Така ось "правова держава" формується зараз на Україні!" - сказано в ньому.

При цьому в МЗС України заявили, що повідомлення МЗС РФ про пограбування росіян у Вінниці людьми у формі УПА - дезінформація.

"Я особисто зв'язався з прес-службою залізниці, де мене повідомили, що у громадянки Росії, яка їхала в поїзді, вкрали 140 доларів і 10 тисяч рублів. Хто вкрав - вона не знала. На зупинці зайшли оперативники і взяли свідчення в потерпілої, проїхавши з нею до станції "Жмеринка". Ніхто нічого ні в кого не вилучав", - сказав на брифінгу речник українського зовнішньополітичного відомства Євген Перебийніс, повідомляє УНН.

Одночасно він порадив своїм російським колегам "не дезінформувати громадськість і ретельно перевіряти інформацію".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram