ГоловнаПолітика

Пашинський узяв звільнення Мамчура під особистий контроль

В.о. голови АП мав розмову з Ларисою Мамчур

Пашинський узяв звільнення Мамчура під особистий контроль
Фото: newzz.in.ua

В.о. голови Адміністрації президента Сергій Пашинський узяв під особистий контроль звільнення командира 204-ї бригади тактичної авіації в Бельбеку Юлія Мамчура.

Про це повідомили в прес-службі Пашинського.

Як наголошено в повідомленні, це зроблено за дорученням виконувача обов'язків президента України Олександра Турчинова.

В.о. голови АП мав розмову з Ларисою Мамчур, дружиною викраденого в Криму полковника.

"Бандитське викрадення Юлія Мамчура розглядається як акт помсти сепаратистської влади за стійкість і патріотизм, неодноразово продемонстровані українським полковником у протистоянні з агресором", - зазначили в прес-службі.

"Саме Юлій Мамчур на чолі колони бійців частини, виконуючи державний гімн України і під українськими державними прапорами, незважаючи на брязкання зброєю окупаційними військовими і пряму загрозу життю, провів на аеродром "Бельбек" українських військовослужбовців для несення служби на бойових постах", - нагадують у повідомленні.

Нагадаємо, 22 березня російські військові, протаранивши ворота на БТР і застосовуючи зброю, захопили військову частину біля аеродрому "Бельбек". Було викрадено командира частини Юлія Мамчура.

ЗМІ з посиланням на одного з офіцерів військової частини в Бельбеку майора Валерія Пиковця повідомили про звільнення Юлія Мамчура. Але цю інформацію спростували українські військові та дружина командира Лариса Мамчур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram