ГоловнаПолітика

Крим є частиною Росії, - Лукашенко

Від визнання чи невизнання цього факту нічого не зміниться

Крим є частиною Росії, - Лукашенко

Сьогодні Крим де-факто є частиною території Російської Федерації.

Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко журналістам у Мінську, повідомляє агентство БелТА.

"Крим не є незалежною державою, як та сама Осетія, Абхазія і т.д. Крим сьогодні - частина території Російської Федерації. Можна визнавати це чи не визнавати, але від цього нічого не зміниться", - зазначив Лукашенко.

Водночас він заявив, що від нього ніхто не вимагав визнання чи невизнання кримського референдуму.

Щодо розвитку ситуації надалі, то президент зазначив: "Я думаю, ситуація буде розвиватися де-факто, чи стане вона де-юре, визнають це потім, визнаватимуть Крим як регіон Російської Федерації - це вже не важливо, адже Росію всі визнають".

"Ми в ці хащі абсолютно не влазимо. Це погано, що довелося, зокрема Російської Федерації, вживати таких заходів", - додав президент Білорусі.

Лукашенко також заявив, що Білорусь буде вибудовувати відносини з Україною після виборів президента країни.

Лукашенко зазначив, що по-різному ставиться до представників нової влади України. За його словами, серед них є різні люди: і професіонали, і просто крикуни.

"До одних я добре ставлюся, до інших не дуже. Але як би я до них не ставився, добре чи погано, з ними треба вибудовувати відносини. Якщо вони, звичайно, будуть працювати у владі, в Україні, якщо залишаться політиками - це визначать майбутні президентські і, сподіваюся, парламентські вибори в Україні. Кого народ там підтримає, з тим ми будемо вибудовувати відносини", - заявив Лукашенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram