ГоловнаПолітика

Українських військових із Криму не виводять, - Гайдук

Контр-адмірал на постійному контакті з командувачами всіх українських військових частин у Криму

Українських військових із Криму не виводять, - Гайдук
Фото: news.sevas.ua

Командувач Військово-Морських сил Збройних сил Сергій Гайдук заявляє, що немає наказу вищого військового керівництва виводити українські війська з не визнаної Україною Республіки Крим.

"Питання про виведення українських військ з Автономної Республіки Крим не стоїть", - заявив він в ефірі телеканалу "5 канал".

Гайдук зазначив, що перебуває на постійному контакті з командувачами всіх українських військових частин у Криму і переказує їм чіткі вказівки вищого керівництва країни.

Так він спростував інформацію ЗМІ про відсутність прямих вказівок про подальші дії українських військових у Криму.

Зокрема, таку інформацію Гайдук вважає спланованою дезінформаційною кампанією й елементом психологічного тиску на українських військових.

Командувач ВМС також повідомив, що наразі не стоїть питання про надання військової допомоги з материкової частини України заблокованим у Криму військовим частинам.

"На мою думку, ситуація така, що кораблі та військові частини в Криму самодостатні для виконання тих завдань, які перед ними стоять", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Ігор Тенюх заявив, що українські військові моряки в Криму не кинуті напризволяще і мають чіткі накази від Генерального штабу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram